Во чест на 60 години ФЕИТ се одржа Наставно-научен совет на 20 јуни 2019. На истиот ни беше доделено признание во знак на благодарност за придонесот и долгогодишната соработка со Факултетот за електротехника и информациски технологии – ФЕИТ.