новости

АГЕНДА СКЕЕОР 2022

Ви ја претставуваме агендата за овогодинешната 10та Јубилејна Студентска конференција ‚‚ Енергетска ефикасност и одржлив развој‘‘. Пленарните сесии кои ќе се одвиваат on-line може да ги следите на овој...

Последна шанса да учествувате!

Здраво на сите, организацискиот одбор на СКЕЕОР сака да ве извести дека рокот за приложување на апстрактот и трудот е продолжен за последен пат. Ова ќе ви биде последна шанса да аплицирате и учествувате на десеттата Студентска Конференција Енергетска Ефикасност и...

Улогата на младите во иднината на Европската енергетска транзиција

Енергетска транзиција заснована на обновливи извори на енергија и енергетска ефикасност е потребна не само за да се забрза економскиот напредок и развој, туку и за да се намалат емисиите на стакленички гасови кои брзо и непосакувано ја загреваат нашата планета. ...

10 ГОДИНИ СКЕЕОР!!!

Оваа година 2022, кога се одбележува Европската година на младите, здружението СКЕЕОР, ќе го одбележи својот 10-годишен јубилеј, со организирање на Десеттата јубилејна студентска конференција за енергетска ефикасност и одржлив развој – СКЕЕОР 2022, во периодот од...

Рокот за труд и апстракт е продолжен!!!

Сакаме да Ве информираме дека рокот за приложување апстракт и труд за десеттата Студентска Конференција за Енергетска Ефикасност и Одржлив Развој е продолжен!!! Доставување апстракт до 05.09.2022 Доставување труд до 20.09.2022 Ве очекуваме во голем број...

СКЕЕОР Е ОФИЦИЈАЛЕН ЧЛЕН НА “EYEN” !!!

На 18.6.2022 се одржа првото Генерално собрание на EYEN ( European Youth Energy Network ) за избор на нови членови на кое присустувавме како Кандидати членки. Веднаш по претставувањето на нашата организација станавме официјален член на EYEN !!! Заедно ќе работиме да...

Повик за трудови – СКЕЕОР 2022

Почитувани, Би сакале да ве информираме дека овогодинешниот повик за трудови за десеттата студентска конференција” Енергетска ефикасност и одржлив равој” - СКЕЕОР 2022, е објавен и може веднаш да го погледнете тука. Оваа година конференцијата ќе се реализира со...

Aгенда СКЕЕОР 2021

Со огромно задоволство ја споделуваме агендата за овогодинешната СКЕЕОР 2021 која ќе се одржи on-line  на платформата за видео комуникација ZOOM. Доколку сакате да ги проследите сесиите на пленарните предавачи или презентациите на сите учесници можете да се приклучите...

„МЛАДИ ИНЖЕНЕРИ ВО АКЦИЈА“ – работилница за средношколци

Здружението за истражување и промоција на енергетска ефикасност и одржлив развој СКЕЕОР – Скопје и Факултетот за електротехника и информациски технологии ФЕИТ – Скопје, и оваа година организира работилницата за средношколци: „Млади инженери во акција“, како дел од 9....

Трето финално продолжување на рокот за приложување на апстракт и труд

Почитувани, организациониот одбор на СКЕЕОР 2021 одлучи за последен пат да го продолжи рокот за приложување апстракт и труд. Продолжувањето е направено на барање на студентите кои не беа во можност да го достават својот апстракт поради испитната сесија. Ова е последна...

Продолжен рокот за пријавување на апстракт и труд

Ве информираме дека официјално е продолжен рокот за пријавување на апстракт и приложување на труд за овогодинешната Студентска конференција за Енергетска Ефиканост и Одржлив Развој – СКЕЕОР 2021.Приложување на апстракт до: 15.10.2021Приложување на труд до:...

Повик за трудови – СКЕЕОР 2021

Почитувани,  Објавен е повикот за Деветтата Студентска Конференција Енергетска Ефикасност и Одржлив Развој – СКЕЕОР 2021 и истиот може да го најдете тука. Овогодинешната конференција ќе се одржува комбинирано: со физичко присуство на учесниците во просториите на...

Успешно завршена 8ма Студентска Конференција за Енергетска Ефикасност и Одржлив Развој – СКЕЕОР 2020

Од 09.12 до 12.12.2020 се одржуваше овогодинешната, 8ма Студентска Конференција за Енергетска Ефикасност и Одржлив Развој – СКЕЕОР 2020. Во овие 4 дена, беа презентирани 32 труда, пет пленарни предавања, една панел дискусија, а средношколците работеа на проект како...

Зборник на трудови СКЕЕОР 2020

Објавен е официјалниот зборник на осмата студентска конференција „Енергетска ефикасност и одржлив развој“ СКЕЕОР 2020 и истиот можете да го пронајдете...

СВЕЧЕНО ОТВАРАЊЕ НА СКЕЕОР 2020

На ден 09.12.2020, во една од виртуелните училници на Факултетот за електротехника и информациски технологии – ФЕИТ, се одржа отварањето на 8та Студентска Конференција за Енергетска Ефикасност и Одржлив Развој – СКЕЕОР 2020. Како и секоја година така и оваа се долови...